A videofilm kilencvenöt másodpercében Veres András győri megyéspüspök mellett a Győri Egyházmegye négy fiatalja, Kulcsár Dominik, Lenzinger Réka, Gulyás Péter és Gulyás Bálint, továbbá Mogyorósi Márk püspöki titkár, Holy Eszter szervita nővér, valamint Kuzmányi István, a Magyar Kurír és az Új Ember igazgató-főszerkesztője vall arról, hogy mit jelent számára Szent László alakja. Bogányi Gergely zongoraművész, Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapító tagja és Berkes Kálmán karmester, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője jelen lesz a győri Szent László-ünnepen. Bízunk abban, hogy a nézők jelenlétére is számíthatunk!

A videofilmben hallható zene Maróti Gábor egyházmegyei zeneigazgató „Üdvözlégy, kegyes Szent László király…" kezdetű ének témájára írt alkotása, amelyet Soós Gábor orgonán és Giczi Balázs harsonán ad elő. Az Origo Studio felvétele a kőbányai Szent László-templomban készült 2017 májusában.

2017. június 11., vasárnap | 7:52

Szent László-napok Győrben!

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezik Szent László jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győrben június 26–27-én.

Győri Egyházmegye

A videóanyagok nem képezik a Magyar Kurír tulajdonát, így annak átadását nem tudjuk biztosítani.