„Igyekszik az ember személy szerint is rendben lenni; a lelkiismeretével, az Úristennel, a hivatásával, az életének az egészével. Kapcsolatai lehetőleg megfelelő módon - végiggondoltan és hasznosan - alakuljanak azokkal, akik rá vannak bízva vagy akik között él.”- mondja Jelenits István piarista atya.

A szerzetesrendek a társadalom szerves részei. Jelenlétüket többek között az általuk nyújtott szolgálatok, intézményeik, a rászorulók lelki és testi gondozása által is érzékeljük. Emellett ott van az a “láthatatlan” cselekvés is, amit nap mint nap végeznek: imádkoznak embertársaikért, azaz értünk.

A szerzetesek közel élnek hozzánk, megoszthatjuk örömeinket és fájdalmainkat velük, megértik, hogy mire van szükségünk. Saját magunk életében is válaszra, megoldásra lelhetünk általuk.

Ahhoz, hogy jobban megismerhessük őket 2015. június 1-étől kampányt indítottunk “Rendben vagyok. Földön járok, égre nézek” szlogennel, hiszen a 2015-ös évre Ferenc pápa a megszentelt élet évét hirdette meg. Ennek az évnek a három fő célkitűzése: hálával tekinteni a múltra, szenvedéllyel megélni a jelent és a jövőt reménységgel átölelni.

A szerzetesek éve az új egyházi évvel, 2014. advent első vasárnapjával (november 30.) kezdődött, és 2016. február 2-án, a megszentelt élet napján ér véget. Az év “csúcspontja” a Szerzetesek tere elnevezésű rendezvény lesz 2015. szeptember 18-19-én Budapesten a Március 15. téren és annak környékén. Találkozzunk OTT!

Nézd meg a többi videót is rendbenvagyunk.hu weboldalon, ahol Beáta és Ármella nővérekkel, Botond és Didák testvérekkel is megismerkedsz!

facebook.com/rendbenvagyunk

további információ: szerzetesek.hu

2015. június 29., hétfő | 16:24

István atya: Rendben vagyok

„Igyekszik az ember személy szerint is rendben lenni; a lelkiismeretével, az Úristennel, a hivatásával, az életének az egészével". - mondja Jelenits István piarista atya.

Ester Communications

A videóanyagok nem képezik a Magyar Kurír tulajdonát, így annak átadását nem tudjuk biztosítani.