„Aleppó haldoklik, talán már meg is halt” – kezdi üzenetét Andrea Riccardi, majd felsorolja a város pusztulásának okait: a szűnni nem akaró ostromot, amelynek következtében Aleppóból százezer ember menekült el Törökország irányába. 

„Aleppó haldoklik. Miért? 2014-ben kezdeményeztem, hogy hozzanak létre Aleppó körül egy harcmentes övezetet, hogy a város megmeneküljön. De semmi nem történt. Mindenki a saját akaratát és stratégiáját követte: Az Aszad-rezsim az oroszok által támogatva folytatta a háborút, az ellenzék megosztott maradt, képtelen a politikai párbeszédre. Az ISIS és az Al-Kaida pedig rátette kezét a szír állam maradványaira. Aleppó az együttélés városa volt, háromszázezer keresztény otthona, ahol az emberek tudtak egymás mellett és egymással közösségben élni. Milyen szép volt Aleppó! A bombázások teljesen elpusztították a várost, rengeteg ember eltűnt, sok gyermek éhenhalt. Ez sajnálatos, és ez a valóság” – emeli ki Andrea Riccardi az üzenetben. 

„Gyorsan kell cselkednünk. Gyorsan kell cselekednünk, hogy Aleppó utolsó életterei ne essenek áldozatul a pusztításnak, és elkerüljük az ott élők halálát. Meg kell mentenünk Aleppót!”

2016. október 20., csütörtök | 14:56

Andrea Riccardi felhívása Aleppó megmentéséért

A Szent Egyed közösség vezetője videoüzenetében Aleppó megmentésére szólítja fel a nemzetközi közösséget, rámutatva a lakosság, és különösen a gyermekek szenvedéseire.

Andrea Riccardi

A videóanyagok nem képezik a Magyar Kurír tulajdonát, így annak átadását nem tudjuk biztosítani.