Veszprémi Főegyházmegye

Őseink nyomában – családfakutatás az interneten

Folyamatosan töltik fel a Veszprémi Főkáptalani és Érseki Levéltár iratanyagát, köztük a plébániák anyakönyveit is az internetre.

Központi hitoktatói rekollekció Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegye Hitoktatási Bizottsága, a 2016/2017-es tanév második központi rekollekcióját rendezte meg február 11-én a Hittudományi Főiskolán.

Szentmise a betegek világnapján Veszprémben

Márfi Gyula érsek és Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából február 10-én a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc... »

Megújult a veszprémi Károly-templom

A veszprémi Szent Mihály-főplébániához tartozó Feltámadt Üdvözítő, népies nevén Károly-templomban mutatott be február 12-én szentmisét Márfi Gyula érsek.

Balatonalmádiban tartották a XI. Nemzeti Kateketikai Kongresszust

November 24. és 26. között tartották Balatonalmádiban a kétévente megrendezett országos kateketikai kongresszust „...az ajtóban állok” (Jel 3,20) mottóval.

Triduum Veszprémben

Idén az ünnepi szentmisék szónoka Benyik György biblikus professzor, a szegedi Szent Gellért-plébánia plébánosa volt.

Szent Mihály-búcsút tartottak Veszprémben

A veszprémi Szent Mihály-bazilika búcsúját szeptember 25-én, vasárnap tartották a főangyal ünnepnapját, szeptember 29-ét megelőzően.

Átadták a Szent Gellért-díjakat Veszprémben

Szeptember 26-án Márfi Gyula veszprémi érsek szentmisében emlékezett meg Szent Gellértről, a katolikus iskolák védőszentjéről a veszprémi Szent... »

85 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Karitász Homokbödögén

Az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros mutatta be a homokbödögei Szent Imre-templomban, majd megáldotta a templom falán elhelyezett Mihalovics Zsigmond emléktáblát.

A Pápai Missziós Művek találkozója Veszprémben

Mintegy ötven, külföldről – elsősorban Ázsiából – származó, jelenleg Magyarországon élő és szolgáló szerzetes, nővér és pap látogatott Veszprémbe szeptember 17-én,... »

Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek Székesfehérvár tiszteletbeli polgára lett

Cser-Palkovics András polgármester adta át szeptember 2-án a nyugalmazott veszprémi érseknek a kitüntetést, amelyet augusztus 20-a alkalmából adományozott Székesfehérvár... »

Új iskolaépületet áldott meg Márfi Gyula érsek Ajkán

Új épületszárnnyal egészült ki az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola, melyet a Veni Sancte szentmise keretében, augusztus 31-én áldott meg Márfi Gyula... »

Szent István napját ünnepelték Veszprémben

Kötelességünk hazánkat szeretni és szolgálni! – mondta Márfi Gyula érsek augusztus 20-án a Szent István ünnepe alkalmából bemutatott szentmisén a veszprémi Szent... »

Tíz ezüstmisés lelkipásztor ünnepelt Balatonfűzfőn

Az esztergomi szemináriumban készült a szolgálatra az a tíz lelkipásztor, akiket egyházmegyéikben 1991-ben szenteltek pappá. A negyedszázados évforduló alkalmából kilencen a... »

Hitoktatók lelkigyakorlata Veszprémben

Marton Zsolt, a Központi Papnevelő Intézet rektora vezette a hitoktatók lelkigyakorlatát, amelyet június 19. és 21. között tartották a Veszprémi Érseki Hittudományi... »

Papszentelés Veszprémben

Új áldozópapokkal gazdagodott a Veszprémi Főegyházmegye. Keresztelő Szent János ünnepén, június 24-én a Szent Mihály-bazilikában Márfi Gyula érsek pappá szentelte Bagi... »

A Veszprémi Főegyházmegye zarándoklata Lengyelországba

Az irgalmasság rendkívüli szentévében Márfi Gyula érsek vezetésével lengyelországi zarándoklaton vettek részt a Veszprémi Főegyházmegye papjai és hívei május 17. és 20.... »

Udvarhelyi Nándor: Freskós Gelence című kötetét mutatták be Veszprémben

A veszprémi érseki palotában mutatták be Udvarhelyi Nándor: Freskós Gelence című kötetét. A könyv ez alkalommal egy felső-háromszéki kis templomba kalauzolja el az... »

Magyar Királynék és Koronázó Püspökök című kiállítás Veszprémben

A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Magyar Királynék és Koronázó Püspökök című felújított kiállításának megnyitójával indították a 25. Gizella napok... »

Boldog Gizella, a Főegyházmegye társvédőszentjének ünnepe

A Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentjét, Boldog Gizellát ünnepelték szombaton, május 7-én Veszprémben.

Összesen 93 videó a rovatban - listázás 21 - 40