Veszprémi Főegyházmegye

A hajléktalan Jézus szobrát fogadták Veszprémben

Május 11-én fogadták az együttérzés szobrát Veszprémben.

Boldog Gizella ünnepe Veszprémben

Május 13-án, szombaton ünnepelték Boldog Gizellát Veszprémben. Az ünnepi szentmisét Márfi Gyula veszprémi érsek mutatta be.

Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékeztek Litéren

Április 22-én, szombaton Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékeztek Litéren Seregély István nyugalmazott egri érsek, valamint Márfi Gyula veszprémi érsek... »

Cserháti Ferenc püspök tartott lelkigyakorlatot Veszprémben

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök tartott lelkigyakorlatot a Szent Mihály-bazilikában április 9-11.... »

Összefogásból segített a Karitász

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásából Perei Endre veszprémi nyugdíjas számára vásároltak egy új... »

Bódi Magdi boldoggá avatási ügye a Vatikánba érkezett

Márfi Gyula érsek március 10-én a Vatikánban átadta a Szentek Ügyeinek Kongregációjának Bódi Mária Magdolna boldoggá avatási ügye egyházmegyei eljárásban lezárt... »

Meleg Sándor Máté festményeiből nyílt kiállítás a Szaléziánumban

Március 18-án Meleg Máté papnövendék festményeiből nyílt ingyenesen látogatható tárlat a veszprémi Szaléziánumban. A kiállítást Márfi Gyula érsek nyitotta meg.

Családpasztoráció Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegye sajtótájékoztatón mutatta be családpasztorációs tevékenységét.

A házasság hetének lezárása Veszprémben

Idén 6. alkalommal rendezte meg a veszprémi érsekség családpasztorációs irodája a házasság hete rendezvénysorozat részeként programját: házasságuk ünneplésére hívták a... »

Jótékonysági disznóvágás Kislődön

Hagyományteremtő szándékkal jótékonysági disznóvágást tartott a katolikus Karitász helyi csoportja Kislődön január 14-én.

Ismét segített a Veszprém–Főegyházmegyei Karitász

A Veszprém–Főegyházmegyei Karitász, Devecser Város Önkormányzata valamit a Bakonyerdő Zrt. közös összefogással lélegeztető gépet vásárolt és adományozott a devecseri... »

Együtt a Babákért 2017-ben is

Az idén már 6-ik éve segít a nehéz körülmények között élő kisgyermekes családoknak egy drogéria üzletlánc és a Katolikus Karitász.

Megújult a Károly-templom

A veszprémi Szent Mihály Főplébániához tartozó Feltámadt Üdvözítő, népies nevén Károly templomban mutatott be vasárnap, február 12-én szentmisét Márfi Gyula... »

Őseink nyomában – családfakutatás az interneten

Folyamatosan töltik fel a Veszprémi Főkáptalani és Érseki Levéltár iratanyagát, köztük a plébániák anyakönyveit is az internetre.

Központi hitoktatói rekollekció Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegye Hitoktatási Bizottsága, a 2016/2017-es tanév második központi rekollekcióját rendezte meg február 11-én a Hittudományi Főiskolán.

Szentmise a betegek világnapján Veszprémben

Márfi Gyula érsek és Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából február 10-én a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc... »

Megújult a veszprémi Károly-templom

A veszprémi Szent Mihály-főplébániához tartozó Feltámadt Üdvözítő, népies nevén Károly-templomban mutatott be február 12-én szentmisét Márfi Gyula érsek.

Balatonalmádiban tartották a XI. Nemzeti Kateketikai Kongresszust

November 24. és 26. között tartották Balatonalmádiban a kétévente megrendezett országos kateketikai kongresszust „...az ajtóban állok” (Jel 3,20) mottóval.

Triduum Veszprémben

Idén az ünnepi szentmisék szónoka Benyik György biblikus professzor, a szegedi Szent Gellért-plébánia plébánosa volt.

Szent Mihály-búcsút tartottak Veszprémben

A veszprémi Szent Mihály-bazilika búcsúját szeptember 25-én, vasárnap tartották a főangyal ünnepnapját, szeptember 29-ét megelőzően.

Összesen 106 videó a rovatban - listázás 21 - 40