Egri Főegyházmegye

Véradás Egerben

Harmadik alkalommal szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió szeptember 17-én az Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban.

Fájdalmas Anya-búcsú Egerben

Szeptember 16-án tartották Fájdalmas Anya búcsúját az egri egykori szervita templom udvarán.

Veni Sancté az Egri Érseki Papnevelő Intézetben

Az Érseki Papnevelő Intézet és a Redemptoris Mater Szeminárium növendékei együtt, idén összesen negyvenen tanulnak az egri papnevelő intézet falai között.

Megtartotta őszi ülését az MKPK

Győrben tartotta rendes őszi ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 4-5-én. Az eredményekről Tóth Tamás titkár tájékoztatta a sajtó képviselőit.... »

Szentmise Gál Ferenc professzor emlékére

Halálának 20. évfordulója alkalmából, szentmise keretében emlékeztek meg Dr. Gál Ferenc teológia professzorról szülőhelyén, Pácinban, július 25-én.

Elindult a harmincötödik Szalók

Július 11-én szerdán kezdetét vette a 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Az idei rendezvény mottóját Szent Pál szavai adják: Nekilendülök annak, ami... »

Könyvhét megnyitó kötetbemutatóval Egerben

Ünnepélyes keretek közt Egerben is megnyílt a 89. Könyvhét, június 7-én. Ez alkalomból két egyháztörténeti kötetet is bemutattak az Érseki Palota Látogatóközpontban.... »

Eucharisztikus ifjúsági találkozó Homrogdon

A június 2-a és 3-a között rendezett lelkigyakorlat fő célként, az Eucharisztiával összefüggő ismeretek gazdagítását és a szentségimádás fontosságának hangsúlyozását... »

Pünkösdhétfő Sárospatakon

A Boldogságos Szűz Mária, az Egyház anyja emléknapja, és Szent Erzsébet szentté avatásának 783. évfordulója ünnepén a szentmisét Böcskei László, nagyváradi... »

Megújul az egri főszékesegyház

Az egri bazilika felújításáról széles körben tartottak megbeszélést a főegyházmegyei szakértőivel, olasz szaktekintélyek bevonásával.

Vetőmagcsomagot osztott a Katolikus Karitász

Az országban 254 településen közel 4000 családnak 11 millió forint értékben adományozott vetőmagot a Katolikus Karitász a rászoruló családoknak.

Az ember jövője, a feltámadt Krisztus!

Húsvétvasárnap Ternyák Csaba egri érsek mutatott be ünnepi szentmisét a székesegyházban.

Nagycsütörtök este Egerben

Március 29-én, nagycsütörtökön este Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét a helyi székesegyházban. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás... »

Krizmaszentelés és kanonoki beiktatás Egerben

A krizmaszentelési mise kezdetén Ternyák Csaba egri érsek kanonokká iktatta Juhász Ferenc és Szabó József atyákat.

25 éve hunyt el Ács István egri segédpüspök

A megemlékező szentmisén Ternyák Csaba érsek úgy fogalmazott, Ács István halála veszteség a földi közösség számára, de gazdagabb lett vele a mennyország.

„Egészen szép vagy, Mária”

A Mátraverebély – Szentkúti Kegyhely Szűzanya szobra ruháiból nyílt kiállítás az Egri Érseki Palotában.

Virágvasárnap Egerben

Jézus megélte az elhagyatottság érzését a kereszten és gyakran a mai ember is úgy érzi szenvedéseiben, az Isten nincs mellette.

Rendhagyó keresztút az Eged hegyre

Idén is megtartották Egerben a nagy múltú Eged hegyi keresztutat, március 24-én.

Kiállítás Kádár László egri érsek fotóiból

Beiktatásának 40. évfordulója alkalmából kiállították Kádár László érsek saját készítésű fotóit az Egri Érseki Palota Kulturális Turisztikai és... »

Tavaszi ülését tartotta a Püspöki Konferencia

A napokban tartotta tavaszi rendes ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. A témákról, döntésekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Összesen 383 videó a rovatban - listázás 1 - 20