Egri Főegyházmegye

Eszterházy-konferencia az egri egyetemen

Eszterházy Károly, egy püspöki életmű „a tudományok és a művészet javára” címmel rendeztek konferenciát Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Kápolnájában.

Hitoktatók konferenciája Egerben

Az Egri Főegyházmegye katekétái számára rendezett három napos szakmai fórum, a lelki megújulás fontosságát helyezte középpontba.

Magyarok Kenyere az Egri Főegyházmegyében

Harmadik éve adományozzák a Hevesi Gazdák a Magyarok Kenyere Mozgalom felhívására összegyűjtött búzát, az abból készített lisztet az Egri Főegyházmegyei Karitász... »

Örökfogadalom Miskolcon

A Szent Ferenc Kisnővérei közösség két tagja, Mészáros Judit Ráhel és Szász Csilla Rita nővér tett örökfogadalmat a Miskolc-mindszenti plébániatemplomban október 28-án.... »

Iskolalelkészek szakmai értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő 49 köznevelési intézmény és egyetemi kollégium lelkipásztorai számára tartottak értekezletet az Egri Hittudományi Főiskolán... »

Imaest a tiszta szerelemért Egerben

Számos határon inneni és túli helyszín mellett – hagyományosan- Eger városában is imádkoztak a tiszta szerelemért a fiatalok október 18-án.

Pyrker-konferencia Egerben

Pyrker János László egri érseki beiktatásának 190. évfordulója alkalmából tartottak kétnapos emlékkonferenciát az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban.

Palánki Ferenc püspök könyvbemutatója Egerben

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel készült beszélgetős kötetet jelentetett meg a Szent István Társulat. A könyv egri bemutatóját az Érseki Palota... »

Véradás Egerben

68 önzetlen segítő nyújtotta karját tű alá a Szent István Rádió és Televízió véradásán Egerben

A Ferences Szegénygondozó Nővérek ünnepe

A rendalapítás 90. évfordulóját ünnepelték a Ferences Szegénygondozó Nővérek. Az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban egy, a nővérek munkásságukat bemutató... »

Egyházmegyei ministránsok találkoztak Egerben

Tizedik alkalommal rendeztek egyházmegyei ministránstalálkozót az egri bazilikában. Az egész napos program vendége Dr. Erdő Péter bíboros volt.

Búcsú az egri bazilikában

A Szent Mihály arkangyalnak szentelt egri székesegyház búcsúját tartották október 1-én. Az ünnepi mise főcelebránsa Stanislav Stolárik rozsnyói megyéspüspök volt.

Egyházi népénekek a magyarság történelméből

Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék és az Anyaország vallásos népénekeit gyűjti egybe az a kötet, amely a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége gondozásában jelent meg.... »

Egyháztörténeti kiállítás nyílt Rózsaszentmártonban

A kiállításnak helyet adó 217 éves plébániaépület renoválása és a tárlat létrehozása az önkormányzat, az egyház valamint számos civil szervezet illetve magánszemély... »

Új próbatermet kapott az Egri Érseki Fiúkórus

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kossuth utcai épületében kapott állandó termet próbáihoz a hetedik tanévét kezdő Egri Érseki Fiúkórus.

Nyitott Templomok Napja Bélapátfalván

Az országos Ars Sacra Fesztivál első napja – hagyományosan – a nyitott templomok napja is egyben. Ez alkalomból rendeztek koncertekkel tarkított kulturális délutánt szeptember... »

Fájdalmas Anya búcsú Egerben

Veres András győri megyéspüspök szentbeszédében kifejtette, hogy Mária istenkövetése olyan példa számunkra, amelyben megtalálhatjuk a saját keresztény utunkat.

Tanévnyitó az egri szemináriumban

Az idei évben 9 elsőéves kispap kezdi meg tanulmányait az Egri Érseki Papnevelő Intézetben.

Iskolakápolna-megáldás Jászapátin

Kápolnává alakították a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola egykori dísztermét. Az ünnepélyes megáldásra szeptember 8-án került sor.

Egyházi fenntartásba került a körömi iskola

Újabb iskolával bővült az Egri Főegyházmegye által fenntartott oktatási intézmények sora.

Összesen 337 videó a rovatban - listázás 1 - 20