Egri Főegyházmegye

Pappá szentelték Liga Konrádot

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 7-én, Ternyák Csaba egri érsek, Liga Konrád diakónust a mezőkövesdi Szent László-templomban pappá szentelte.

Ünnepi szentmise Ternyák Csaba püspöki jubileumán

Hálaadó szentmisét mutatott be Ternyák Csaba egri érsek püspökké szentelésének 25. évfordulóján, január 6-án, vízkereszt ünnepén az egri bazilikában.

25 éve a püspöki szolgálatban

Beszélgetés Ternyák Csaba egri érsekkel életéről, hivatásáról, főpásztori munkájáról.

Karácsony éjféli szentmise Egerben

Ternyák Csaba egri érsek szenteste, éjféli misét mutatott be az egri székesegyházban.

Mondjunk igent az istengyermekségre!

Ternyák Csaba érsek ünnepi szentmisét mutatott be karácsony napján, december 25-én, az egri székesegyházban.

Felgyúlt a negyedik adventi fény Egerben

Advent utolsó vasárnapjának előestéjén az egri kispapság műsorával vette kezdetét a negyedik fény felgyújtásának ünnepsége, az egri Érseki Palota Látogatóközpont... »

Advent harmadik fénye Egerben

Advent harmadik vasárnapján az egyház Keresztelő Szent Jánost állítja elénk – emlékeztetett beszédében Buda Péter szemináriumi rektor, az Egri Érseki Palota udvarán... »

Cigánypasztorációs konferencia Egerben

15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben, melynek idén a család, a családpasztoráció, a gyermeknevelés áll a középpontjában.

Megújult a katolikus iskola Ózdon

Energetikai és külső felújítást végeztek az ózdi II. János Pál Katolikus Általános Iskola épületén. Ebből az alkalomból mutatott be hálaadó szentmisét Ternyák Csaba... »

Egerben is felgyúlt a második adventi fény

„Küldetésünk az Úr útján járni, amely sokszor nehézségekkel teli, de a legfontosabb hogy a célt ismerjük” – mondta ünnepi beszédében Czibere Zsolt káplán.

Advent fénye Egerben

A tavalyi évhez hasonlóan idén is adventi koszorú ékesíti az egri Érseki Palota Látogatóközpont udvarát, amelynek első fénye december másodikán gyulladt ki.

25 éves a katolikus oktatás Sátoraljaújhelyen

Főpásztori szentmisével és a diákok által előadott kulturális programmal ünnepeltek az egyházi fenntartásban működő óvoda, általános iskola és középiskola tanulói,... »

Papnövendékek beöltözése, lektor és akolitus avatás Egerben

Krisztus Király ünnepének előestéjén, ünnepi szentmise keretében öltötték magukra a reverendát a másod éves papnövendékek az egri Érseki Papnevelő Intézetben.

Eszterházy-konferencia az egri egyetemen

Eszterházy Károly, egy püspöki életmű „a tudományok és a művészet javára” címmel rendeztek konferenciát Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Kápolnájában.

Hitoktatók konferenciája Egerben

Az Egri Főegyházmegye katekétái számára rendezett három napos szakmai fórum, a lelki megújulás fontosságát helyezte középpontba.

Magyarok Kenyere az Egri Főegyházmegyében

Harmadik éve adományozzák a Hevesi Gazdák a Magyarok Kenyere Mozgalom felhívására összegyűjtött búzát, az abból készített lisztet az Egri Főegyházmegyei Karitász... »

Örökfogadalom Miskolcon

A Szent Ferenc Kisnővérei közösség két tagja, Mészáros Judit Ráhel és Szász Csilla Rita nővér tett örökfogadalmat a Miskolc-mindszenti plébániatemplomban október 28-án.... »

Iskolalelkészek szakmai értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő 49 köznevelési intézmény és egyetemi kollégium lelkipásztorai számára tartottak értekezletet az Egri Hittudományi Főiskolán... »

Imaest a tiszta szerelemért Egerben

Számos határon inneni és túli helyszín mellett – hagyományosan- Eger városában is imádkoztak a tiszta szerelemért a fiatalok október 18-án.

Pyrker-konferencia Egerben

Pyrker János László egri érseki beiktatásának 190. évfordulója alkalmából tartottak kétnapos emlékkonferenciát az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban.

Összesen 350 videó a rovatban - listázás 1 - 20