Székesfehérvári Egyházmegye

Pap- és diakónusszentelés Székesfehérváron

Keresztelő Szent János születésének ünnepén a székesfehérvári egyházmegye hagyományainak megfelelően Spányi Antal megyéspüspök pappá szentelte Visnyei Lászlót,... »

A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola tanévzáró szentmiséje

Püspöki szentmisével zárult idén is a Szent Imre iskolások tanéve a székesfehérvári bazilikában. A Te Deum-on a diákok és pedagógusok mellett a szülők is részt... »

Kulturális kalandozások a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája 2017-ben is egész estés kikapcsolódásra hívja a közönséget június 24-én, szombaton.

Pápai áldásban részesült a Brazíliában élő Molnár László

A Brazíliában élő misszionáriusnak, Molnár László atyának Spányi Antal megyéspüspök adta át sok évtizedes evangelizációs szolgálatáért Ferenc pápa áldását... »

A Székesfehérvári Egyházmegye zarándoklata Máriaremetére

Szentháromság vasárnapján a Székesfehérvári Egyházmegye 90. alkalommal hirdetett zarándoklatot a csodatévő Remete Mária-kegyképhez.

Püspökkerti koncertek Székesfehérváron

Megnyílt a székesfehérvári Püspöki Palota kertje a nyári időszakban is. Az idei nyártól kulturális eseményeknek, koncerteknek is helyet ad a püspökség megújult... »

Egyházmegyei nap Székesfehérváron

Június 5-én, pünkösdhétfőn egyházmegyei napot tartottak Székesfehérváron. Az ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök celebrálta.

Elsőcsütörtöki közös imádság Székesfehérváron

A székesfehérvári felsővárosi templomban gyűltek össze a hívek, hogy kifejezzék a közös imádságba vetett hitüket a hagyományos elsőcsütörtöki imaalkalmon június... »

Együttműködési megállapodást kötött a PPKE a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével

Együttműködési megállapodást írt alá a sajtó nyilvánossága előtt Dr. Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pro-rektora, valamint Radetzky Jenő, a Fejér Megyei... »

„Mindenünk e zászló”-gyermekrajz pályázat Székesfehérváron

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a nagyváradi Tanoda Egyesülettel együttműködve idén ötödször hirdette meg történelmi témájú... »

Püspöki szentmisével emlékeztek a doni hősökre Pákozdon

Május 28-án, vasárnap Pákozdon a Katonai Emlékpark Don-kanyar-emlékkápolnánál tartott szentmisét Spányi Antal székesfehérvári püspök az elesett katonákért, a háborúk... »

Örökségvédelmi konferenciát rendeztek Székesfehérváron

„A székesfehérvári Szent István király-székesegyház műemléki kutatása és helyreállítása” címmel rendeztek örökségvédelmi konferenciát május 25-én, a Szent István... »

Ambrus Éva népművész munkáiból nyílt kiállítás Székesfehérváron

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont az Ambrus Éva népművész munkáit bemutató kiállításnak Székesfehérváron.

Ötödik egyházmegyei „Ki mit tud?” Székesfehérváron

Május 13-án rendezték meg az egyházmegyei „Ki mit tud?” döntőjét.

Bogner Mária Margit vizitációs nővérre emlékeztek Érden

A magyar Kis Szent Terézként is emlegetett vizitációs nővér halálának évfordulóján, május 13-án Spányi Antal megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét az... »

Finisszázs „A szentek titka” című székesfehérvári kiállításon

Május 11-én zenés tárlatvezetéssel búcsúztak a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban megrendezett „A szentek titka” című kiállítástól.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Székesfehérváron

A szemináriumi templomban közös szentmisére és szentórára gyűltek össze a fehérvári hívek május 4-én, elsőcsütörtökön.

Milassin Bertalan Miklós püspökre emlékeztek Székesfehérváron

Székesfehérvár második püspökére, Milassin Bertalan Miklósra emlékeztek születésének 281. évfordulóján a székesfehérvári székesegyházban május 2-án.

Katolikus karizmatikus találkozó Törökbálinton

„Újuljatok meg lelketekben!” mottóval rendezték meg idén a 19. Regionális Karizmatikus Találkozót május 1-én, hétfőn Törökbálinton, amelyen a környék több közössége... »

Szekeres Erzsébet textilművész kiállítása Székesfehérváron

A Reformáció emlékéve programsorozat keretében kiállítás nyílt Szekeres Erzsébet Benedek Elek-díjas textilművész alkotásaiból „Imádságos tiszta forrás” címmel... »

Összesen 303 videó a rovatban - listázás 1 - 20