Győri Egyházmegye

Jubiláló házaspárok újították meg ígéretüket Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 2-án szentmisét mutatott be a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye jubiláló házaspárjainak... »

Martos Levente Balázs teológus az Amoris laetitiáról

Ferenc pápa 2016-ban kiadott, Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításáról Martos Levente Balázs teológus nyilatkozik.

Jubilál a győri bencés kórus

Tizenöt éve szerveződött újjá a bencés gimnázium fiúkórusa. A jubileumi évre új bérletsorozattal készülnek az énekesek.

Szent László-napok Győrben!

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezik Szent László jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győrben június... »

Szent László-napok Győrben!

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezik Szent László jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győrben június... »

Böjte Csaba az iraki látogatásáról és a keresztényüldözésről

Böjte Csaba ferences szerzetes május 6. és 9. között tett iraki látogatásának tapasztalatait osztja meg.

A Vatikán magyar szemmel – Érszegi Márk Aurél előadása

A Vatikáni állam felépítéséről és működéséről keveset tud az átlagember. Sokan bürokratikus, merev rendszernek képzelik. De milyen is valójában ez a kis... »

Veres András megyéspüspök a Szent László-emlékévről

Szent László emlékévet hirdetett 2017-re a magyar állam és a Katolikus Egyház is. László király uralkodói és lovagi erényeivel kiemelkedett a kortárs fejedelmek közül.... »

Böjt: test és lélek egysége – Beszélgetés Szabó Attila lelkésszel és biológia tanárral

Szabó Attila lelkész a videóban elmondja: a böjt meghajlás Isten előtt, amellyel lemondunk fizikai szükségleteink egy részéről, hogy az Istentől való függőségünket... »

Az ünnep fontossága – beszélgetés Németh Gábor teológiai tanárral

Németh Gábor teológiai tanár a győri Credo Katolikus Krónika műsorában beszél az ünnepekről, amelyek lényege az Istennek szánt idő.

Veres András megnyitotta a Szent László-évet Győrben

Február 17-én, az emlékév megnyitása alkalmából Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Homíliáját adjuk közre.

Szent László-év megnyitó Győrben

A szentmise elején ünnepélyesen a szentélybe vitték a Győr városának évszázados tiszteletét kifejező Szent László-hermát, hazánk harmadik kiemelt nemzeti... »

Andok Mise – dél-amerikai dallamok Győrben

Andok Mise címmel adott koncertet a Los Gringos együttes a győri evangélikus öreg templomban. Az 1992-ben született mű sajátos ötvözete az indián népzenének, a gregorián... »

Időt adni magunknak – Béri Renátó kármelita szerzetes tartott előadást Győrben

A Tiszta Szívek Mozgalma győri csoportjának Béri László Renátó kármelita szerzetes a jelen megéléséről és tudatosításáról tartott előadást.

Szent László kultusza Magyarországon

Székely Zoltán művészettörténész Szent László kultuszáról beszél a szent király 2017-re meghirdetett emlékéve kapcsán.

Apor Vilmos imaszövetség alakult Győrben

Veres András megyéspüspök február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imaszövetséget alapított szerzetesi és papi hivatások születéséért.

Ír-magyar szakrális kapcsolatok

A győri Egyházmegyei Kincstár júliusban kiállítást rendezett Martyn Ferenc, ír származású magyar festő munkáiból. A kiállítás-megnyitón részt vett a két ország... »

Győri Egyházmegyés fiatalok az IVT-n

Az idei évben Krakkó adott otthont a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozónak, amelyen több ezer magyar fiatal is részt vett.

Veres András püspök az egyház mai helyzetéről

Veres Andrást július 16-án ünnepi szentmisén iktatták be a győri püspöki székbe. Az új győri főpásztort az egyház mai helyzetéről kérdeztük.

Béri Renátó OCD előadása a magányról és az egyedüllétről Győrben

December 7-én délután 17 órakor Béri Renátó OCD tartott előadást a győri Apor Vilmos Iskolaközpont kápolnájában a Tiszta Szívek Mozgalma győri csoportjának... »

Összesen 40 videó a rovatban - listázás 1 - 20