Győri Egyházmegye

Veres András prédikációja hamvazószerdán

Veres András győri megyéspüspök február 14-én, hamvazószerdán szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Gondolatok nagyböjtre Bognár István atyától

Miért is böjtölünk? Milyen gyümölcsei lehetnek a fokozottan gyakorolt testi-lelki fegyelemnek, a másokra irányuló jó cselekedeteknek? Ezekre a kérdésekre kerestünk... »

Hit által – beszélgetés Veres Andrással

„Hit által” címmel interjúköt jelent meg, melyben Bogárdi Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Veres András katolikus püspök vall az egységkeresés... »

Megújulás a győri bazilikában

Befejeződött a győri bazilika felújításának első üteme. Bognár István városplébánossal a folytatásról és lelki megújulásunkról beszélgettünk.

Jubiláló házaspárok újították meg ígéretüket Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 2-án szentmisét mutatott be a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye jubiláló házaspárjainak... »

Martos Levente Balázs teológus az Amoris laetitiáról

Ferenc pápa 2016-ban kiadott, Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításáról Martos Levente Balázs teológus nyilatkozik.

Jubilál a győri bencés kórus

Tizenöt éve szerveződött újjá a bencés gimnázium fiúkórusa. A jubileumi évre új bérletsorozattal készülnek az énekesek.

Szent László-napok Győrben!

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezik Szent László jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győrben június... »

Szent László-napok Győrben!

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezik Szent László jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győrben június... »

Böjte Csaba az iraki látogatásáról és a keresztényüldözésről

Böjte Csaba ferences szerzetes május 6. és 9. között tett iraki látogatásának tapasztalatait osztja meg.

A Vatikán magyar szemmel – Érszegi Márk Aurél előadása

A Vatikáni állam felépítéséről és működéséről keveset tud az átlagember. Sokan bürokratikus, merev rendszernek képzelik. De milyen is valójában ez a kis... »

Veres András megyéspüspök a Szent László-emlékévről

Szent László emlékévet hirdetett 2017-re a magyar állam és a Katolikus Egyház is. László király uralkodói és lovagi erényeivel kiemelkedett a kortárs fejedelmek közül.... »

Böjt: test és lélek egysége – Beszélgetés Szabó Attila lelkésszel és biológia tanárral

Szabó Attila lelkész a videóban elmondja: a böjt meghajlás Isten előtt, amellyel lemondunk fizikai szükségleteink egy részéről, hogy az Istentől való függőségünket... »

Az ünnep fontossága – beszélgetés Németh Gábor teológiai tanárral

Németh Gábor teológiai tanár a győri Credo Katolikus Krónika műsorában beszél az ünnepekről, amelyek lényege az Istennek szánt idő.

Veres András megnyitotta a Szent László-évet Győrben

Február 17-én, az emlékév megnyitása alkalmából Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Homíliáját adjuk közre.

Szent László-év megnyitó Győrben

A szentmise elején ünnepélyesen a szentélybe vitték a Győr városának évszázados tiszteletét kifejező Szent László-hermát, hazánk harmadik kiemelt nemzeti... »

Andok Mise – dél-amerikai dallamok Győrben

Andok Mise címmel adott koncertet a Los Gringos együttes a győri evangélikus öreg templomban. Az 1992-ben született mű sajátos ötvözete az indián népzenének, a gregorián... »

Időt adni magunknak – Béri Renátó kármelita szerzetes tartott előadást Győrben

A Tiszta Szívek Mozgalma győri csoportjának Béri László Renátó kármelita szerzetes a jelen megéléséről és tudatosításáról tartott előadást.

Szent László kultusza Magyarországon

Székely Zoltán művészettörténész Szent László kultuszáról beszél a szent király 2017-re meghirdetett emlékéve kapcsán.

Apor Vilmos imaszövetség alakult Győrben

Veres András megyéspüspök február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imaszövetséget alapított szerzetesi és papi hivatások születéséért.

Összesen 44 videó a rovatban - listázás 1 - 20