Győri Egyházmegye

Palánki Ferenc a győri Könnyező Szűzanya búcsúján

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi püspök volt a Könnyező Szűzanya búcsúján az ünnepi szentmise szónoka és főcelebránsa március 17-én a győri... »

Veres András püspök homíliája az éjféli szentmisén

Veres András győri megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét a Nagyboldogasszony-székesegyházban karácsony éjjelén.

„Az ünnep azé, aki várja” – Veres András püspök elmélkedése

A győri Széchenyi téren felállított adventi koszorú negyedik gyertyáját Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke gyújtotta meg.

Intonációk adventre

A videóban Maróti Gábor zeneszerző, egyházmegyei zeneigazgató adventi népénekekhez írt intonációi hallhatóak a szerző előadásában.

Megáldották a Szent Kamillus-templom mellékoltárait Győrben

Veres András győri megyéspüspök áldotta meg a győri Szent Kamillus-templom restaurált mellékoltárait szeptember 30-án.

Megtartotta őszi ülését az MKPK

Győrben tartotta rendes őszi ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 4-5-én. Az eredményekről Tóth Tamás titkár tájékoztatta a sajtó képviselőit.... »

Győrben mutattak be szentmisét az MKPK tagjai

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban mutattak be szentmisét szeptember 5-én Erdő Péter bíboros vezetésével.

Veres András prédikációja hamvazószerdán

Veres András győri megyéspüspök február 14-én, hamvazószerdán szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Gondolatok nagyböjtre Bognár István atyától

Miért is böjtölünk? Milyen gyümölcsei lehetnek a fokozottan gyakorolt testi-lelki fegyelemnek, a másokra irányuló jó cselekedeteknek? Ezekre a kérdésekre kerestünk... »

Hit által – beszélgetés Veres Andrással

„Hit által” címmel interjúköt jelent meg, melyben Bogárdi Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Veres András katolikus püspök vall az egységkeresés... »

Megújulás a győri bazilikában

Befejeződött a győri bazilika felújításának első üteme. Bognár István városplébánossal a folytatásról és lelki megújulásunkról beszélgettünk.

Jubiláló házaspárok újították meg ígéretüket Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 2-án szentmisét mutatott be a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban a Győri Egyházmegye jubiláló házaspárjainak... »

Martos Levente Balázs teológus az Amoris laetitiáról

Ferenc pápa 2016-ban kiadott, Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításáról Martos Levente Balázs teológus nyilatkozik.

Jubilál a győri bencés kórus

Tizenöt éve szerveződött újjá a bencés gimnázium fiúkórusa. A jubileumi évre új bérletsorozattal készülnek az énekesek.

Szent László-napok Győrben!

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezik Szent László jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győrben június... »

Szent László-napok Győrben!

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezik Szent László jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győrben június... »

Böjte Csaba az iraki látogatásáról és a keresztényüldözésről

Böjte Csaba ferences szerzetes május 6. és 9. között tett iraki látogatásának tapasztalatait osztja meg.

A Vatikán magyar szemmel – Érszegi Márk Aurél előadása

A Vatikáni állam felépítéséről és működéséről keveset tud az átlagember. Sokan bürokratikus, merev rendszernek képzelik. De milyen is valójában ez a kis... »

Veres András megyéspüspök a Szent László-emlékévről

Szent László emlékévet hirdetett 2017-re a magyar állam és a Katolikus Egyház is. László király uralkodói és lovagi erényeivel kiemelkedett a kortárs fejedelmek közül.... »

Böjt: test és lélek egysége – Beszélgetés Szabó Attila lelkésszel és biológia tanárral

Szabó Attila lelkész a videóban elmondja: a böjt meghajlás Isten előtt, amellyel lemondunk fizikai szükségleteink egy részéről, hogy az Istentől való függőségünket... »

Összesen 51 videó a rovatban - listázás 1 - 20