„Áraszd ki lelkedet és minden életre kel. És megújítod a Föld színét.” – videóüzenete elején az ima szavaival kéri Erdő Péter a Szentlelket, hogy újítson meg minket és körülöttünk a világot. A bíboros felidézi: hónapokkal ezelőtt mintha megállt volna az élet.

„Sokan vágytunk arra, hogy a szentségeket magunkhoz vehessük. Sokan vágytunk az Eucharisztiára.” – utal a főpásztor mindazokra, akik a koronavírus okozta kényszerű bezártság és elővigyázatosság miatt nem vehették magukhoz Krisztus testét az elmúlt hónapokban.

„Most fokozatosan visszatérünk egy elevenebb, nyitottabb élethez, ha úgy tetszik, a normalitáshoz. De ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk! Le kell szűrnünk a tanulságokat!” – figyelmeztet Erdő Péter és arra kér: vegyük észre, mi a lényeges, legyünk képesek segíteni, a nemzedékek pedig legyenek szolidárisabbak egymással. Keressük mind a legfontosabbat: a találkozást Krisztussal.

Ezzel a lélekkel készüljünk a 2021. szeptember 5 és 12. között sorra kerülő Eucharisztikus Világkongresszusra – hangsúlyozza a bíboros. „Kaptunk a Gondviseléstől még egy évet a lelki felkészülésre."

Kövess minket!
➡Facebook: https://www.facebook.com/nek2020
➡Instagram: https://www.instagram.com/nek2020buda...
➡Web: https://www.iec2020.hu/

2020. május 29., péntek | 14:10

Erdő Péter bíboros videóüzenete 2020 pünkösdjén

Ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk! – Erdő Péter bíboros, prímás videóüzenete.

NEK 2020

A videóanyagok nem képezik a Magyar Kurír tulajdonát, így annak átadását nem tudjuk biztosítani.