Székesfehérvári Egyházmegye

Nagyboldogasszony ünnepe Szent István városában

Szűz Mária mennybevételének ünnepén Spányi Antal megyéspüspök ünnepi szentmisét tartott a székesfehérvári székesegyházban.

Püspöki szentmise Szent Donát ünnepén

Székesfehérvár városának a második világháborúig hagyománya volt, hogy Szent Donát tiszteletére, ünnepnapján körmenetek indultak a szőlőhegyi kápolnához. A régi szokást... »

Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep Székesfehérváron

A hagyományos elsőcsütörtöki engesztelő imára hívta augusztusban Spányi Antal megyéspüspök Székesfehérvár híveit a szárazréti Fatimai Szent Szűz tiszteletére szentelt... »

A Székesfehérvári Egyházmegye családtábora Balatongyörökön

A balatongyöröki egyházmegyei családtáborba idén is mintegy 300 résztvevő, vagyis 50 család érkezett, hogy együtt töltsön július 2. felében egy hetet keresztény... »

Hitoktatók lelkigyakorlata a Székesfehérvári Egyházmegyében

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóinak és lelkipásztori munkatársainak nyári lelkigyakorlatát Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató tartotta július 1-én.

Az iraki keresztények ajándéka a székesfehérvári püspöknek

Bashar Warda, Irak káld katolikus érseke személyes ajándékként küldte el Spányi Antal megyés püspöknek a Mar Quryaqus lerombolt templomának megmaradt keresztjét.

Pap- és diakónusszentelés Székesfehérváron

Keresztelő Szent János születésének ünnepén a székesfehérvári egyházmegye hagyományainak megfelelően Spányi Antal megyéspüspök pappá szentelte Visnyei Lászlót,... »

A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola tanévzáró szentmiséje

Püspöki szentmisével zárult idén is a Szent Imre iskolások tanéve a székesfehérvári bazilikában. A Te Deum-on a diákok és pedagógusok mellett a szülők is részt... »

Kulturális kalandozások a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája 2017-ben is egész estés kikapcsolódásra hívja a közönséget június 24-én, szombaton.

Pápai áldásban részesült a Brazíliában élő Molnár László

A Brazíliában élő misszionáriusnak, Molnár László atyának Spányi Antal megyéspüspök adta át sok évtizedes evangelizációs szolgálatáért Ferenc pápa áldását... »

A Székesfehérvári Egyházmegye zarándoklata Máriaremetére

Szentháromság vasárnapján a Székesfehérvári Egyházmegye 90. alkalommal hirdetett zarándoklatot a csodatévő Remete Mária-kegyképhez.

Püspökkerti koncertek Székesfehérváron

Megnyílt a székesfehérvári Püspöki Palota kertje a nyári időszakban is. Az idei nyártól kulturális eseményeknek, koncerteknek is helyet ad a püspökség megújult... »

Egyházmegyei nap Székesfehérváron

Június 5-én, pünkösdhétfőn egyházmegyei napot tartottak Székesfehérváron. Az ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök celebrálta.

Elsőcsütörtöki közös imádság Székesfehérváron

A székesfehérvári felsővárosi templomban gyűltek össze a hívek, hogy kifejezzék a közös imádságba vetett hitüket a hagyományos elsőcsütörtöki imaalkalmon június... »

Együttműködési megállapodást kötött a PPKE a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével

Együttműködési megállapodást írt alá a sajtó nyilvánossága előtt Dr. Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pro-rektora, valamint Radetzky Jenő, a Fejér Megyei... »

„Mindenünk e zászló”-gyermekrajz pályázat Székesfehérváron

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a nagyváradi Tanoda Egyesülettel együttműködve idén ötödször hirdette meg történelmi témájú... »

Püspöki szentmisével emlékeztek a doni hősökre Pákozdon

Május 28-án, vasárnap Pákozdon a Katonai Emlékpark Don-kanyar-emlékkápolnánál tartott szentmisét Spányi Antal székesfehérvári püspök az elesett katonákért, a háborúk... »

Örökségvédelmi konferenciát rendeztek Székesfehérváron

„A székesfehérvári Szent István király-székesegyház műemléki kutatása és helyreállítása” címmel rendeztek örökségvédelmi konferenciát május 25-én, a Szent István... »

Ambrus Éva népművész munkáiból nyílt kiállítás Székesfehérváron

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont az Ambrus Éva népművész munkáit bemutató kiállításnak Székesfehérváron.

Ötödik egyházmegyei „Ki mit tud?” Székesfehérváron

Május 13-án rendezték meg az egyházmegyei „Ki mit tud?” döntőjét.

Összesen 329 videó a rovatban - listázás 21 - 40