Székesfehérvári Egyházmegye

Püspöki szentmise a székesfehérvári börtönben

Szentmisét mondott a székesfehérvári fegyház kápolnájában Spányi Antal megyéspüspök április 24-én.

„Kincses Kultúróvoda” címet kapott a székesfehérvári Szent Imre-óvoda

A „Kincses Kultúróvoda” pályázaton nyertes tizenkét intézmény egyike a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodai intézményegysége.

Élet- és teremtésvédelmi program a Székesfehérvári Egyházmegyében

A sajtótájékoztatóján Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Spányi Antal megyéspüspök az egyházmegyei... »

Spányi Antal megyéspüspök húsvéti gondolatai

A keresztényeket Jézus arra hívja, hogy tudatosan kapcsolódjanak bele a megváltás művébe, húsvét titkába – hangsúlyozza üzenetében a székesfehérvári... »

Virágvasárnap Székesfehérváron

A székesfehérvári székesegyházban Spányi Antal megyéspüspök tartotta a virágvasárnapi ünnepi liturgiát, amely a hívek által hozott barkaágak megszentelésével... »

Családi keresztút Székesfehérváron

Idén is a székesfehérvári Szent Kristóf-templomtól indultak a szabadtéri stációk, amelyeket a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda szervezésében gyermek szereplőkkel... »

Nagyböjti élelmiszergyűjtés a Székesfehérvári Egyházmegyében

A Katolikus Karitász idei nagyböjti élelmiszergyűjtő akciója során több, mint 190 tonna tartós élelem gyűlt össze a plébániákon.

Kerékpáros zarándoklat Prohászka Ottokár sírjához

Második alkalommal zarándokolt Prohászka Ottokár püspök sírjához a budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium diákjainak egy csoportja, az iskola névadójára emlékezve.

A szent három nap liturgiáját mutatták be Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, Schlosser Attila Iván nyugdíjas érseki építész sajtótájékoztatón mutatta be a nagyheti szertartások... »

Az autizmus világnapjára készülnek Székesfehérváron

A fehérvári rendezvény fővédnöke ezúttal is Spányi Antal megyéspüspök lesz.

Kaszap István születésének 101. évfordulója Székesfehérváron

Március 25-én, szombaton a Prohászka-templomban mutatott be ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök Vízi Elemér SJ tartományfőnökkel, az egyházmegye... »

Elsőcsütörtöki szentségimádás Székesfehérváron

Székesfehérvár hagyományos közös elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnepén a ciszterci Nagyboldogasszony-templomba várta Spányi Antal megyéspüspök a város híveit március... »

Spányi Antal megyéspüspök nagyböjti gondolatai

A nagyböjt szent idő: annak az ideje, hogy odafordulva Isten szeretetéhez olyan emberekké válhassunk, amilyennek elgondolt bennünket.

A házasságot ünnepelték Székesfehérváron

A házasságot ünnepelték Székesfehérváron a Családpasztorációs Iroda szervezésében a házasság hete rendezvényeihez kapcsolódva.

Megkezdődtek a papi rekollekciók a Székesfehérvári Egyházmegyében

A papi találkozók minden alkalommal szentségimádással kezdődnek, majd előadásokkal folytatódnak. Az elmélkedéseket Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora... »

Alapítójára emlékezett a budakeszi katolikus gimnázium

A budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium alapítójáról, dr. Németh László esperes-plébánosról emlékeztek meg születésének 100. évfordulóján.

A megszentelt élet napja Székesfehérváron

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet napján Spányi Antal megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét a székesfehérvári ferences templomban.

Az ökumenikus imahét zárónapja Székesfehérváron

A keresztények egységéért tartott ökumenikus imahét záró alkalmán a székesfehérvári Szent István-székesegyházban gyűltek össze a hívek közös imádságra.

Az ökumenikus imahét ötödik napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imahét ötödik napján a baptista imaházban gyűltek össze Székesfehérvár keresztény hívei.

Az ökumenikus imahét negyedik napja Székesfehérváron

A baptista imaházban imádkoztak a Krisztus-hívők egységéért az ökumenikus imahét negyedik napján.

Összesen 303 videó a rovatban - listázás 21 - 40