Székesfehérvári Egyházmegye

Emlékmise Szilárdfy Zoltán lelki üdvéért

A székesfehérvári székesegyházban emlékeztek meg paptársai, egykori hívei és munkatársai a közelmúltban elhunyt Szilárdfy Zoltán művészettörténész-papról.

Ökumenikus megemlékezés a doni áttörés 75. évfordulóján

Emléktüzet gyújtottak a 25 esztendeje felépült Don-kanyar Emlékkápolnánál a pákozdi Mészeg-hegyen.

Folytatódnak az elsőcsütörtöki szentségimádások Székesfehérváron

A 2020-as Eucharisztikus Nemzetközi Kongresszusra készülve, folytatódnak az engesztelő imaórák Spányi Antal megyéspüspök vezetésével Székesfehérváron.

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök újévi gondolatai

Spányi Antal megyéspüspök újévi gondolataival arra biztat, hogy tegyük jobbá az életünket és tekintsünk bizalommal a 2018-as esztendőre.

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök karácsonyi gondolatai

„Minden karácsony arra szólít minket, hogy azt az Istent ünnepeljük, aki ma is él, ma is cselekszik és ma is üdvözít. Azóta is ugyanúgy szeret bennünket, mint 2000 évvel... »

Püspöki szentmise a székesfehérvári börtönben

Szentmisét mondott Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári börtönben. A liturgián részt vett az intézet vezetősége és huszonnyolc fogvatartott.

Adventi gyertyagyújtás a Szent Imre Általános Iskolában

A sokéves hagyománynak megfelelően az iskola közössége Spányi Antal megyéspüspökkel és Ugrits Tamás iskolabiztossal együtt ünnepelte a harmadik gyertya lángjának... »

Kaszap Istvánra emlékeztek Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök ünnepi szentmisében emlékezett meg az 1935-ben fiatalon elhunyt jezsuitáról, Kaszap Istvánról.

Ég a harmadik gyertya is az Adventi Udvar koszorúján

Advent harmadik vasárnapján a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola kórusának és diákjainak énekes, verses műsorával kezdődött az ünnepség.

Püspöki látogatás a Szent Kristóf Házban

Pásztor Katalin muzeológus és Kis Emőke múzeumpedagógus a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum adventi foglalkozásain készült karácsonyfadíszeket adták át az otthon... »

Adventi jótékonysági est Székesfehérváron

A tizenkettedik alkalommal megtartott rendezvény bevételével idén is két határon túli magyar közösséget támogatnak.

Zászlómegáldás a Fehérvári Huszárok Egyesületének húsz éves jubileumán

Az ünnepségen Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg az idén húsz éves egyesület zászlaját.

Meggyújtották a második adventi gyertyát is Székesfehérváron

Adventi rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket az Adventi Udvar szombaton.

Megnyílt az Adventi Udvar a székesfehérvári püspökség kertjében

A december 2-án délután kezdődő hagyományos gyertyagyújtáson Spányi Antal megyéspüspök gondolatait és az érdi katolikus iskolások gyermekműsorát hallgathatták meg az... »

Spányi Antal püspök az ad limina-látogatásról

A Székesfehérvári Egyházmegye összeállításában Spányi Antal megyéspüspök beszél a Magyar Katolikus Püspöki Konfrencia római ad limina-látogatásának... »

Lelkipásztori munkatársak megbízólevelének átadása Székesfehérváron

Krisztus Király ünnepén Ugrits Tamás pasztorális helynök adta át a lelkipásztori munkatársak plébániai közösségek szolgálatára szóló megbízólevelét... »

Hitoktatói szakmai nap Székesfehérváron

Szakmai továbbképzést tartottak a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóinak, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Névadójukat ünnepelték a móri Szent Erzsébet-iskolások

Hálaadó szentmisével és ünnepi programokkal emlékezett meg névadójáról a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola.

A Magyar Szent Család ünnepe Székesfehérváron

Ünnepelni hívta Székesfehérvárra a családokat Spányi Antal megyéspüspök, a Magyar Szentek és Boldogok ünnepnapján, hogy Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi... »

Összesen 375 videó a rovatban - listázás 21 - 40