Székesfehérvári Egyházmegye

Betlehemi kiállítás nyílt Székesfehérváron

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a „Betlehemi szép csillag” kiállítást a székesfehérvári Szent István Házban.

A Helyőrségi Zenekar adventi koncertje Székesfehérváron

A Helyőrségi Zenekar és a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos adventi hangversenyére került sor a székesfehérvári ciszterci templomban.

Püspöki áldás az érdi Marianum-iskola új épületére

Ünnepi szentmisén áldotta meg Spányi Antal megyéspüspök az érdi katolikus iskola új és felújított épületszárnyát december 3-án.

Ég az első gyertya Székesfehérvár adventi koszorúján

A város adventi koszorúján Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök gyújtotta meg az első gyertyát.

Megnyílt az Adventi Udvar Székesfehérváron

December 1-jén megnyílt az Adventi Udvar a székesfehérvári püspökség kertjében.

Adventi sajtótájékoztató a székesfehérvári püspökségen

A székesfehérvári püspökség és a város adventi programjairól tartottak sajtótájékoztatót november 30-án Székesfehérváron.

Lelkipásztori munkatársak vették át megbízólevelüket

Spányi Antal megyéspüspök 15 újonnan végzett lelkipásztori munkatárs megbízólevelét adta át november 26-án Székesfehérváron.

Cselényi István Gábor előadása Székesfehérváron

„Egy hipotézis nyomában – Isten anyai arca?” címmel könyvbemutatóval egybekötött előadást tartott Cselényi István Gábor Székesfehérváron.

Szent Erzsébet ünnepe Móron

Püspöki szentmisével és ünnepi programokkal emlékeztek meg névadójukról a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola tanulói.

RÉV szakmai fórum Székesfehérváron

A székesfehérvári RÉV szenvedélybeteg-segítő ambulancia szakmai kerekasztal-beszélgetést szervezett a székesfehérvári Szent István-házban.

Püspöki áldás a megújult vértesacsai templomra

Ünnepi szentmisén áldotta meg november 11-én Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a külsőleg felújított vértesacsai templomot.

Az első magyar szent család ünnepe Székesfehérváron

Szent Istvánra, Boldog Gizellára és Szent Imrére emlékeztek ereklyéik és a missziós kereszt jelenlétében november 10-én Székesfehérváron.

Már bontják az egykori kórházat

Sajtóbejárást tartottak az egykori tatabányai bányakórházban, melyet a közeljövőben katolikus gimnáziummá alakítanak át.

Védőszentjüket ünnepelték a Szent Imre-iskolások

Védőszentjét ünnepelte a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda közössége november 5-én.

Kiállították a limoges-i korpuszt Székesfehérváron

Október 5-én a székesfehérvári Városházán mutatták be a nagyközönségnek a Szent István-székesegyházban megtalált értékes régészeti leletet.

Mindenszentek ünnepe és halottak napja Székesfehérváron

November 1-jén Spányi Antal megyéspüspök tartott ünnepi szentmisét Székesfehérváron, másnap pedig Pákozdon emlékezett meg a hősi halottakról.

Freund Tamás előadása Székesfehérváron

Freund Tamás neurobiológus, egyetemi tanár tartott előadást a Magyar Katolikus Kultúra Napjai keretében Székesfehérváron.

Korzenszky Richárd előadása Székesfehérváron

A Katolikus Kultúra Napjai keretében Korzenszky Richárd bencés tartott előadást Székesfehérváron a holisztikus emberképről.

Rajz- és fotópályázat eredményhirdetése Székesfehérváron

A nyertes pályaművek alkotóinak díjait Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, pasztorális helynök adta át a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Prohászka-domborművet áldottak meg Kápolnásnyéken

A kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában elhelyezett Prohászka-domborművet Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök áldotta meg október 12-én.

Összesen 434 videó a rovatban - listázás 21 - 40