Székesfehérvári Egyházmegye

Megtartotta őszi ülését az MKPK

Győrben tartotta rendes őszi ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 4-5-én. Az eredményekről Tóth Tamás titkár tájékoztatta a sajtó képviselőit.... »

Szent Gellért visszatért Bakonybélbe

A Szent Gellért ereklye elhelyezésének ünnepével nyílt meg a millenniumát ünneplő bakonybéli monostor és a település jubileumi éve.

Szent Gellért-ereklyét kapott a bakonybéli monostor

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök Szent Gellért Székesfehérváron őrzött ereklyéjéből leválasztott partikulát ajándékozott a bakonybéli bencés közösségnek.... »

Előadás a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban

A VárosKép - Székesfehérvár a 20. században kiállításához kapcsolódva Mózessy Gergely tartott előadást „A város lelke - A szentistváni örökség a püspöki... »

Katolikus gimnázium lesz az egykori bányakórház Tatabányán

A Székesfehérvári Egyházmegyének lehetősége nyílt a Modern Városok Program keretében, hogy az 1900-ban épült tatabányai bányakórházat katolikus gimnáziumként működtesse... »

Hitoktatók és lelkipásztori munkatársak lelkinapja Székesfehérváron

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak szóló nagyböjti lelkigyakorlatát Spányi Antal megyéspüspök szentmisével nyitotta meg.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Székesfehérváron

A hagyományos elsőcsütörtöki imaalkalomra ezúttal a ciszterci Nagyboldogasszony templomban került sor.

Mézáldás Székesfehérváron

Hagyományteremtő céllal rendeztek mézfesztivált Székesfehérváron. A rendezvényt szentmise zárta, ahol Dózsa István székesfehérvár-belvárosi plébános áldotta meg a... »

Jungbert Béla előadása Székesfehérváron

A szentföldi keresztények helyzetéről tartott előadást Jungbert Béla volt palesztinai és jordániai nagykövet.

Házaspárok hálaadó zarándoklata az ercsi kegytemplomba

A Székesfehérvári Egyházmegyéből sokan jelentkeztek a házas zarándoklatra, amit a budapesti Szent István Bazilikában, majd pedig az ercsi kegytemplomban tartottak.

Pedagógusok nagyböjti lelkigyakorlata Székesfehérváron

Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató tartott lelkigyakorlatot a székesfehérvári egyházmegye pedagógusainak.

A IX. Fehérvári Versünnepre készülnek

Kilencedik alkalommal szervezik meg Székesfehérváron a Fehérvári Versünnepet. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyéspüspök, valamint Cser-Palkovics András... »

Hamvazószerdai szentmise Székesfehérváron

A hamvazószerdán megkezdődő nagyböjti időszakot a székesfehérvári Szent Imre iskolások a hagyományos hamvazkodással kezdték.

A betegek világnapja Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök a város papságával együtt szolgáltatta ki a betegek szentségét a székesegyházban február 11-én.

A megszentelt élet napja Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét az az egyházmegye területén működő szerzetesekkel Székesfehérváron.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Székesfehérváron

A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve együtt imádkoztak főpásztorukkal a fehérvári hívek a hagyományos elsőcsütörtöki imaalkalmon a székesegyházban.

Az ökumenikus imahét záró alkalma Székesfehérváron

A keresztények egységéért tartott ökumenikus imahét záró alkalmán, a székesfehérvári bazilikában gyűltek össze a különböző felekezetű hívek közös imádságra.... »

Konferenciával és szentmisével emlékeztek Shvoy Lajos püspökre

Halálának 50. évfordulója alkalmából konferenciával és szentmisével emlékeztek Székesfehérvár egykori püspökére, aki hősiesen állt helyt a kommunizmus idején.

Megkezdődött az ökumenikus imahét Székesfehérváron

A 2018-as székesfehérvári ökumenikus imahét nyitóalkalmán a Széchenyi úti református templomban gyűltek össze a város felekezeteinek hívei.

Szent Sebestyén vértanúra emlékeztek Székesfehérváron

Szent Sebestyén napján, a pestisjárványtól való megszabadulás emlékére, püspöki szentmisével ünnepeltek a hívek a Felsővárosi templomban.

Összesen 396 videó a rovatban - listázás 21 - 40