Székesfehérvári Egyházmegye

Ambrus Éva népművész munkáiból nyílt kiállítás Székesfehérváron

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont az Ambrus Éva népművész munkáit bemutató kiállításnak Székesfehérváron.

Ötödik egyházmegyei „Ki mit tud?” Székesfehérváron

Május 13-án rendezték meg az egyházmegyei „Ki mit tud?” döntőjét.

Bogner Mária Margit vizitációs nővérre emlékeztek Érden

A magyar Kis Szent Terézként is emlegetett vizitációs nővér halálának évfordulóján, május 13-án Spányi Antal megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét az... »

Finisszázs „A szentek titka” című székesfehérvári kiállításon

Május 11-én zenés tárlatvezetéssel búcsúztak a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban megrendezett „A szentek titka” című kiállítástól.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Székesfehérváron

A szemináriumi templomban közös szentmisére és szentórára gyűltek össze a fehérvári hívek május 4-én, elsőcsütörtökön.

Milassin Bertalan Miklós püspökre emlékeztek Székesfehérváron

Székesfehérvár második püspökére, Milassin Bertalan Miklósra emlékeztek születésének 281. évfordulóján a székesfehérvári székesegyházban május 2-án.

Katolikus karizmatikus találkozó Törökbálinton

„Újuljatok meg lelketekben!” mottóval rendezték meg idén a 19. Regionális Karizmatikus Találkozót május 1-én, hétfőn Törökbálinton, amelyen a környék több közössége... »

Szekeres Erzsébet textilművész kiállítása Székesfehérváron

A Reformáció emlékéve programsorozat keretében kiállítás nyílt Szekeres Erzsébet Benedek Elek-díjas textilművész alkotásaiból „Imádságos tiszta forrás” címmel... »

Püspöki szentmise a székesfehérvári börtönben

Szentmisét mondott a székesfehérvári fegyház kápolnájában Spányi Antal megyéspüspök április 24-én.

„Kincses Kultúróvoda” címet kapott a székesfehérvári Szent Imre-óvoda

A „Kincses Kultúróvoda” pályázaton nyertes tizenkét intézmény egyike a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodai intézményegysége.

Élet- és teremtésvédelmi program a Székesfehérvári Egyházmegyében

A sajtótájékoztatóján Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Spányi Antal megyéspüspök az egyházmegyei... »

Spányi Antal megyéspüspök húsvéti gondolatai

A keresztényeket Jézus arra hívja, hogy tudatosan kapcsolódjanak bele a megváltás művébe, húsvét titkába – hangsúlyozza üzenetében a székesfehérvári... »

Virágvasárnap Székesfehérváron

A székesfehérvári székesegyházban Spányi Antal megyéspüspök tartotta a virágvasárnapi ünnepi liturgiát, amely a hívek által hozott barkaágak megszentelésével... »

Családi keresztút Székesfehérváron

Idén is a székesfehérvári Szent Kristóf-templomtól indultak a szabadtéri stációk, amelyeket a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda szervezésében gyermek szereplőkkel... »

Nagyböjti élelmiszergyűjtés a Székesfehérvári Egyházmegyében

A Katolikus Karitász idei nagyböjti élelmiszergyűjtő akciója során több, mint 190 tonna tartós élelem gyűlt össze a plébániákon.

Kerékpáros zarándoklat Prohászka Ottokár sírjához

Második alkalommal zarándokolt Prohászka Ottokár püspök sírjához a budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium diákjainak egy csoportja, az iskola névadójára emlékezve.

A szent három nap liturgiáját mutatták be Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, Schlosser Attila Iván nyugdíjas érseki építész sajtótájékoztatón mutatta be a nagyheti szertartások... »

Az autizmus világnapjára készülnek Székesfehérváron

A fehérvári rendezvény fővédnöke ezúttal is Spányi Antal megyéspüspök lesz.

Kaszap István születésének 101. évfordulója Székesfehérváron

Március 25-én, szombaton a Prohászka-templomban mutatott be ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök Vízi Elemér SJ tartományfőnökkel, az egyházmegye... »

Elsőcsütörtöki szentségimádás Székesfehérváron

Székesfehérvár hagyományos közös elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnepén a ciszterci Nagyboldogasszony-templomba várta Spányi Antal megyéspüspök a város híveit március... »

Összesen 311 videó a rovatban - listázás 21 - 40