Hajdúdorogi Metropólia

Máriapócsi búcsú Erdő Péter bíborossal

Március 11-én, szombaton a Budapesti Görögkatolikus Helynökség máriapócsi búcsúján, Erdő Péter bíboros, prímás tartott elmélkedést a kegytemplomban.

Megszentelt ételek – Az áldozati kenyér 1.rész

Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita a proszfora, azaz a felajánlásra szánt áldozati kenyér készítésének folyamatát mutatja be.

Liturgia az élet (5.rész) – Isten Országába indulunk

Papp Miklós görögkatolikus pap és teológus a liturgia kezdetéről beszél.

Liturgia az élet (4. rész) – A proszkomídia (az előkészület)

Papp Miklós görögkatolikus pap és teológus a liturgiának és az életnek az összekapcsolódásáról beszél a Görögkatolikus Médiaközpont videójában.

Liturgia az élet (3. rész) – A liturgikus öltözet

A görögkatolikus templom és Liturgia különleges és szokatlan lehet azoknak, akik nem abban nevelkedtek, mégis ablak nyílhat általuk a természetfelettire.

Liturgia az élet (2. rész) – A tömjén

Papp Miklós görögkatolikus pap és teológus a liturgiának és az életnek az összekapcsolódásáról beszél a Görögkatolikus Médiaközpont videójában.

Liturgia az élet (1. rész) – Az ajtó

Papp Miklós görögkatolikus pap és teológus a liturgiának és az életnek az összekapcsolódásáról beszél a Görögkatolikus Médiaközpont videójában.

A Görögkatolikus Médiaközpont összeállítása Vízkeresztről

A Görögkatolikus Médiaközpont összeállításában Vízkereszt ünnepének lényegéről hallhatunk.

Megbocsátás napja

Csatlakozva a Szentatya szándékához, a Görögkatolikus Metropólia az irgalmasság évét lezáró megelőző napra, november 19-ére meghirdette a Megbocsátás napját.

Értékek a családban – Papp Miklós morálteológus előadása

Október 8-án, a debreceni Istenszülő Oltalma Egyházközség családi napján Papp Miklós görögkatolikus pap, morálteológus tartott előadást.

Az Imádság Háza ökumenikus közösség jeruzsálemi konferenciája

Szeptember 13. és 27. között rendezték meg az Imádság Háza ökumenikus lelkiségi mozgalom konferenciáját Jeruzsálemben, amelyen 150 országból 2500-an érkeztek.

Portréfilm Somos László kaposfői plébánosról

Somos László kaposfői plébánosként több mint 20 éve végez missziót a térség cigányok lakta településein.

Kápolnaszentelés Gyöngyösön

Orosz Atanáz miskolci püspök október 9-én felszentelte a Gyöngyösi Görögkatolikus Szervezőlelkészség kápolnáját a városból és a környék településeiről összegyűlt... »

Riportfilm Molnár-Gál Béla kazincbarcikai iskolaigazgatóval

Molnár-Gál Béla a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium igazgatója, aki diakónusként jár a balajti cigányok... »

Mozgáskorlátozottak zarándoklata Máriapócsra

Szeptember 16-án rendezték meg a mozgáskorlátozottak zarándoklatát Máriapócson.

Portréfilm Kisléghi Nagy Ádám festőművészről

Kisléghi Nagy Ádám festőművész beszél alkotói pályájának lépcsőfokairól, az ikonfestészetről, az athoszi szerzetesekről és többek között a természethez fűződő... »

Kit keresel? – Portréfilm Simon András grafikusművészről

Simon András a vele készített portréfilmben a kereső emberről vall, aki saját nyomorúságát átélve lesz képes törekedni Isten után.

Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat – 2016

Elindulni, úton lenni, együtt menni, megérkezni – életérzések, melyek immár 16 éve vonzzák azokat a fiatalokat, akik augusztus első felében – a régi zarándoklatok... »

Fotókiállítás Máriapócson

A Máriapócsra érkező zarándokoknak különleges esztétikai élményt és sajátos lelki utat kínál az a fotókiállítás, amelyet „Jézus kínszenvedésétől a feltámadásig”... »

Damján Tábor - 2016 „Hordozzátok egymás terhét!”

A Szent Damján Kör tagjai, görögkatolikus papnövendékek és velük szövetkező fiatalok évről-évre arra vállalkoznak, hogy vakációjukból egy hetet fogyatékos gyerekek... »

Összesen 117 videó a rovatban - listázás 21 - 40