Győri Egyházmegye

Böjt: test és lélek egysége – Beszélgetés Szabó Attila lelkésszel és biológia tanárral

Szabó Attila lelkész a videóban elmondja: a böjt meghajlás Isten előtt, amellyel lemondunk fizikai szükségleteink egy részéről, hogy az Istentől való függőségünket... »

Az ünnep fontossága – beszélgetés Németh Gábor teológiai tanárral

Németh Gábor teológiai tanár a győri Credo Katolikus Krónika műsorában beszél az ünnepekről, amelyek lényege az Istennek szánt idő.

Veres András megnyitotta a Szent László-évet Győrben

Február 17-én, az emlékév megnyitása alkalmából Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Homíliáját adjuk közre.

Szent László-év megnyitó Győrben

A szentmise elején ünnepélyesen a szentélybe vitték a Győr városának évszázados tiszteletét kifejező Szent László-hermát, hazánk harmadik kiemelt nemzeti... »

Andok Mise – dél-amerikai dallamok Győrben

Andok Mise címmel adott koncertet a Los Gringos együttes a győri evangélikus öreg templomban. Az 1992-ben született mű sajátos ötvözete az indián népzenének, a gregorián... »

Időt adni magunknak – Béri Renátó kármelita szerzetes tartott előadást Győrben

A Tiszta Szívek Mozgalma győri csoportjának Béri László Renátó kármelita szerzetes a jelen megéléséről és tudatosításáról tartott előadást.

Szent László kultusza Magyarországon

Székely Zoltán művészettörténész Szent László kultuszáról beszél a szent király 2017-re meghirdetett emlékéve kapcsán.

Apor Vilmos imaszövetség alakult Győrben

Veres András megyéspüspök február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imaszövetséget alapított szerzetesi és papi hivatások születéséért.

Ír-magyar szakrális kapcsolatok

A győri Egyházmegyei Kincstár júliusban kiállítást rendezett Martyn Ferenc, ír származású magyar festő munkáiból. A kiállítás-megnyitón részt vett a két ország... »

Győri Egyházmegyés fiatalok az IVT-n

Az idei évben Krakkó adott otthont a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozónak, amelyen több ezer magyar fiatal is részt vett.

Veres András püspök az egyház mai helyzetéről

Veres Andrást július 16-án ünnepi szentmisén iktatták be a győri püspöki székbe. Az új győri főpásztort az egyház mai helyzetéről kérdeztük.

Béri Renátó OCD előadása a magányról és az egyedüllétről Győrben

December 7-én délután 17 órakor Béri Renátó OCD tartott előadást a győri Apor Vilmos Iskolaközpont kápolnájában a Tiszta Szívek Mozgalma győri csoportjának... »

Menekültek keresztény szemmel

Az országba érkező menekültáradat megosztja a magyar társadalmat, az embereket. Kérdés: keresztényként kell-e tennünk, és ha igen, akkor mit a hontalanná vált... »

Szabadságra mehet-e a hitünk?

Hogyan pihenjen egy keresztény ember? Mi szolgálja a valódi feltöltődést? Szabadságra mehet-e a hitünk? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Béri László... »

Profit vagy örök élet?

Baritz Sarolta Laura domonkos nővér április 15-én előadást tartott Győrben. Hogyan viszonyul a profit az örök élethez? Milyen egy keresztény bank, tőzsde vagy bróker? -... »

A feltámadás ünnepe Győrben

A Nagyboldogasszony-székesegyházban Pápai Lajos megyéspüspök mutatott be szentmisét húsvétvasárnap.

Snell György segédpüspök a Mária-tiszteletről

Snell György Esztergom-budapesti segédpüspök volt a szónoka a győri Könnyező Szűzanya ünnepén rendezett szentmisének.

A soproni Keresztelő Szent János-kápolna története

A soproni Keresztelő Szent János kápolna felújítása során megtalálták Draskovich György 16. században élt győri püspök sírját.

Hárman a sajtószabadságról

A januári párizsi terrorcselekmények számos kérdést felvetettek, köztük a sajtószabadság értelmezésére vonatkozót is. Hárman mondják el véleményüket.

Beszélgetés Kobzos Kiss Tamással

A Credo című katolikus TV-magazin 2014. novemberi adásában Kobzos Kiss Tamás lantművésszel beszélgettek.

Összesen 52 videó a rovatban - listázás 21 - 40