Egri Főegyházmegye

Palánki Ferenc püspök könyvbemutatója Egerben

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel készült beszélgetős kötetet jelentetett meg a Szent István Társulat. A könyv egri bemutatóját az Érseki Palota... »

Véradás Egerben

68 önzetlen segítő nyújtotta karját tű alá a Szent István Rádió és Televízió véradásán Egerben

A Ferences Szegénygondozó Nővérek ünnepe

A rendalapítás 90. évfordulóját ünnepelték a Ferences Szegénygondozó Nővérek. Az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban egy, a nővérek munkásságukat bemutató... »

Egyházmegyei ministránsok találkoztak Egerben

Tizedik alkalommal rendeztek egyházmegyei ministránstalálkozót az egri bazilikában. Az egész napos program vendége Dr. Erdő Péter bíboros volt.

Búcsú az egri bazilikában

A Szent Mihály arkangyalnak szentelt egri székesegyház búcsúját tartották október 1-én. Az ünnepi mise főcelebránsa Stanislav Stolárik rozsnyói megyéspüspök volt.

Egyházi népénekek a magyarság történelméből

Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék és az Anyaország vallásos népénekeit gyűjti egybe az a kötet, amely a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége gondozásában jelent meg.... »

Egyháztörténeti kiállítás nyílt Rózsaszentmártonban

A kiállításnak helyet adó 217 éves plébániaépület renoválása és a tárlat létrehozása az önkormányzat, az egyház valamint számos civil szervezet illetve magánszemély... »

Új próbatermet kapott az Egri Érseki Fiúkórus

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kossuth utcai épületében kapott állandó termet próbáihoz a hetedik tanévét kezdő Egri Érseki Fiúkórus.

Nyitott Templomok Napja Bélapátfalván

Az országos Ars Sacra Fesztivál első napja – hagyományosan – a nyitott templomok napja is egyben. Ez alkalomból rendeztek koncertekkel tarkított kulturális délutánt szeptember... »

Fájdalmas Anya búcsú Egerben

Veres András győri megyéspüspök szentbeszédében kifejtette, hogy Mária istenkövetése olyan példa számunkra, amelyben megtalálhatjuk a saját keresztény utunkat.

Tanévnyitó az egri szemináriumban

Az idei évben 9 elsőéves kispap kezdi meg tanulmányait az Egri Érseki Papnevelő Intézetben.

Iskolakápolna-megáldás Jászapátin

Kápolnává alakították a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola egykori dísztermét. Az ünnepélyes megáldásra szeptember 8-án került sor.

Egyházi fenntartásba került a körömi iskola

Újabb iskolával bővült az Egri Főegyházmegye által fenntartott oktatási intézmények sora.

Templomünnep Kazincbarcikán

A Szent Család templom felszentelésének 10. évfordulóját ünnepelték Kazincbarcikán. Az ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.

Egyházmegyei tanévnyitó Egerben

A teremtésvédelem témáját helyezte fókuszba az Egri Főegyházmegye az általa fenntartott oktatási intézményekben, a kezdődő 2017/2018-as tanévben. Az egri székesegyházban... »

Ternyák Csaba Eger díszpolgára lett

A főpásztor az elmúlt tíz évben számos újító, fejlesztő folyamatot indított el a köznevelés, a kultúra, valamint a turizmus területein.

Államalapítás: ünnepi mise és szoboravatás Egerben

Ternyák Csaba érsek az imádság hitéleti fontosságát hangsúlyozta az egri bazilikában elmondott szentbeszédében, augusztus 20-án.

Érseki mise a miskolci Minoritában

Szűz Mária mennybemenetelének - és egyben a Minorita templom búcsújának - napján mutatott be szentmisét Ternyák Csaba érsek Miskolcon.

Kommentár nélkül: Szent István szobrot állítottak Egerben

Az Érseki Palota díszkertjében elhelyezett alkotást 2017. augusztus 20-án, 18 óra 15 perckor áldják meg ünnepélyesen.

Érseki mise Istenmezején

A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából mutatott be szentmisét Istenmezején Ternyák Csaba egri érsek.

Összesen 350 videó a rovatban - listázás 21 - 40