Egri Főegyházmegye

Márton Árpád festő művei Egerben

Márton Árpád festőművész Élet-jelek című kiállításának megnyitóját tartották az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban február 11-én.

Intézményvezetők értekezlete Egerben

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő közel ötven közoktatási intézmény igazgatóinak tartottak szakmai értekezletet a Szemináriumban.

Hazatértek az „Egri nők”

Az Egri Érseki Palota Látogatóközpontba érkezett Székely Bertalan „Egri nők” című festményének utolsó vázlata.

Szerzetesek világnapja az Egri Főegyházmegyében

Az Egri Főegyházmegyében közel hatvan szerzetes és szerzetesnővér gyakorolja hivatását. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén közösen adtak hálát szolgálatukért a... »

Don Bosco ünnep az egri Oratóriumban

Az egri szalézi oratórium január 28-án Don Bosco tiszteletére rendezett ünnepséget.

Lelkipásztori-Teológiai napok Egerben

Január 29-én kezdetét vette a négy napos Országos Lelkipásztori-Teológiai napok Egerben.

Sanghajban lépett fel az Egri Érseki Fiúkórus

A sanghaji Magyar Főkonzulátus meghívására a huszonötmilliós kínai metropoliszba érkezett az Egri Érseki Fiúkórus január 22-én.

Ökumenikus imahét Egerben

Január 21-én kezdetét vette az ökumenikus imahét. Ez a néhány nap alkalom arra, hogy egy-egy ország, illetve térség gondjaira felhívja a világ keresztényeinek figyelmét.... »

Kápolnaszentelés Arnóton

Magánkápolnát szentelt fel január 20-án Szarvas Péter, a miskolci Szent Anna templom plébánosa Árpád-házi Szent Margit tiszteletére.

Pappá szentelték Liga Konrádot

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 7-én, Ternyák Csaba egri érsek, Liga Konrád diakónust a mezőkövesdi Szent László-templomban pappá szentelte.

Ünnepi szentmise Ternyák Csaba püspöki jubileumán

Hálaadó szentmisét mutatott be Ternyák Csaba egri érsek püspökké szentelésének 25. évfordulóján, január 6-án, vízkereszt ünnepén az egri bazilikában.

25 éve a püspöki szolgálatban

Beszélgetés Ternyák Csaba egri érsekkel életéről, hivatásáról, főpásztori munkájáról.

Karácsony éjféli szentmise Egerben

Ternyák Csaba egri érsek szenteste, éjféli misét mutatott be az egri székesegyházban.

Mondjunk igent az istengyermekségre!

Ternyák Csaba érsek ünnepi szentmisét mutatott be karácsony napján, december 25-én, az egri székesegyházban.

Felgyúlt a negyedik adventi fény Egerben

Advent utolsó vasárnapjának előestéjén az egri kispapság műsorával vette kezdetét a negyedik fény felgyújtásának ünnepsége, az egri Érseki Palota Látogatóközpont... »

Advent harmadik fénye Egerben

Advent harmadik vasárnapján az egyház Keresztelő Szent Jánost állítja elénk – emlékeztetett beszédében Buda Péter szemináriumi rektor, az Egri Érseki Palota udvarán... »

Cigánypasztorációs konferencia Egerben

15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben, melynek idén a család, a családpasztoráció, a gyermeknevelés áll a középpontjában.

Megújult a katolikus iskola Ózdon

Energetikai és külső felújítást végeztek az ózdi II. János Pál Katolikus Általános Iskola épületén. Ebből az alkalomból mutatott be hálaadó szentmisét Ternyák Csaba... »

Egerben is felgyúlt a második adventi fény

„Küldetésünk az Úr útján járni, amely sokszor nehézségekkel teli, de a legfontosabb hogy a célt ismerjük” – mondta ünnepi beszédében Czibere Zsolt káplán.

Advent fénye Egerben

A tavalyi évhez hasonlóan idén is adventi koszorú ékesíti az egri Érseki Palota Látogatóközpont udvarát, amelynek első fénye december másodikán gyulladt ki.

Összesen 379 videó a rovatban - listázás 21 - 40