ökumené

A Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió adása február 5-én

Az adásban az ökumenikus imahét váci eseményei tekinthetők meg.

Az ökumenikus imahét záróeseménye Pécsen

A városban működő felekezetek lelkipásztorai gyűltek össze január 27-én a pécsi székesegyházban a 2019-es ökumenikus imahét zárására.

Az ökumenikus imahét záróeseménye Székesfehérváron

A város megáldásával zárult az ökumenikus imahét január 27-én Székesfehérváron.

Ökumenikus imahét Székesfehérváron

A székesfehérvári ünnepi nyitó istentiszteletet a Széchenyi úti református templomban tartották január 20-án.

A Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió adása február 6-án

Az adásban a váci baptista, evangélikus, református és katolikus lelkipásztorok mondják el gondolataikat az ökumenikus imahéttel kapcsolatban.

Ökumenikus imahét Pécsen

2018 januárjában ismét megszervezték az ökumenikus imahetet, amelyhez Pécs keresztény felekezetei is csatlakoztak.

Az ökumenikus imahét záró alkalma Székesfehérváron

A keresztények egységéért tartott ökumenikus imahét záró alkalmán, a székesfehérvári bazilikában gyűltek össze a különböző felekezetű hívek közös imádságra.... »

Ökumenikus imahét Egerben

Január 21-én kezdetét vette az ökumenikus imahét. Ez a néhány nap alkalom arra, hogy egy-egy ország, illetve térség gondjaira felhívja a világ keresztényeinek figyelmét.... »

Megkezdődött az ökumenikus imahét Székesfehérváron

A 2018-as székesfehérvári ökumenikus imahét nyitóalkalmán a Széchenyi úti református templomban gyűltek össze a város felekezeteinek hívei.

Ferenc pápa 2016-os éve

A vatikáni Kommunikációs Titkárság háromperces videós összeállításában Ferenc pápa találkozásainak, apostoli útjainak fontos momentumait foglalja össze.

A Hitvallás november 23-i adása

A Görögkatolikus Médiaműhely HITVALLÁS című műsora.

Ökumenikus imahét – Palánki Ferenc segédpüspök igehirdetése

Az ökumenikus imahét alkalmából tartottak imaestet a miskolci Deszkatemplomban január 21-én. A megjelenteket a vendéglátó református egyházközség nevében Almási Ferenc... »

Ökumenikus imahét – Ternyák Csaba érsek igehirdetése

2014. január 21-én a helyi református gyülekezet látta vendégül a különféle felekezetű híveket és lelkipásztoraikat Egerben. Az igehirdetésben Ternyák Csaba egri érsek... »

Testvérek a hitben

Isten mindannyiunkat arra hív, hogy a hit útján járjunk, kölcsönös szeretetben és az egymásért vállalt szolidaritásban. Ennek megvalósulását látjuk Gödöllőn, ahol évek... »

XVI. Benedek: A hit évében még inkább imádkozzunk az egységért

Hit nélkül az egész ökumenikus mozgalom olyan volna, mint egy szerződés – mondta XVI. Benedek január 25-én, Szent Pál apostol megtérésének ünnepén a Falakon kívüli Szent... »

Ökumenikus istentisztelet Miskolcon

Felekezetek közti istentisztelet volt Miskolcon, az ökumenikus imahét kezdetén, január 21-én. Katolikus részről Palánki Ferenc segédpüspök mondott szentbeszédet.

Az ökumenikus imahét megnyitása a Székesfehérvári Egyházmegyében

Székesfehérváron január 20-án, vasárnap 18 órakor az evangélikus templomban gyűltek össze a keresztény hívek; a közös ima keretében Spányi Antal megyéspüspök tanítása... »

A keresztények társadalmi felelőssége volt a témája az ökumenikus lelkészkörök találkozójának

Május 25-én Szegeden került sor az ökumenikus lelkészkörök találkozójára. Az esemény az ország különböző részein tevékenykedő, egymással baráti kapcsolatot ápoló... »

Keresztény-zsidó imádsággal zárult az ökumenikus imahét

Január 22-én az Apostoli Szentszék rendelkezése értelmében keresztény–zsidó közös imádsággal zárult a 2012-es ökumenikus imahét. A hét során országszerte imádkoztak a... »

Az ökumenikus imahét megnyitása a Székesfehérvári Egyházmegyében

A nyolc napon át tartó székesfehérvári imaalkalmak első napján Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke tartott igehirdetést a szolgáló Krisztus... »

Összesen 22 videó a rovatban - listázás 1 - 20